Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Interjú Molnár Tamással elkúrt
  2008-02-17 20:07:43, vasárnap
 
  Interjú Molnár Tamással elkúrt POLGÁRHÁBORÚ című kötet szerzőjével.
2008-02-17. 16:03:00

KÖNNYEL ÉS VÉRREL ÁTÍRT TÖRTÉNELEM.

-Mostani könyve lehetne akár a rendszerkritikusok bibliája is, nemhiába hivatkozik szellemi elődeire: az örök ellenzéki Krassó Györgyre, és a zseniális szociológusra Zsille Zoltánra. Mitől ,,elkúrt" tehát ez a jelenlegi, sokszor hidegnek is nevezett, lappangó politikai polgárháború? Itt van egy végzetes megosztottságában ,,elkúrt" ország, egy valóságosan elkúrt miniszterelnök és obszcén beszéde. Egy sokak által alapjaiban elrontott Kossuth téri zendülést követően, miért pont ezt az áthallásos ráutalást választotta legújabb kötete címéül?

Molnár Tamás: Ebben az országban ma mindenki hazudik. Bizonyos értelemben ez a könyvcím is hazugságra épül, hiszen nem fedi le teljes mértékben a szörnyű, hétköznapi valóságot. A regnáló és látszólag szembenálló politikai fanklubok, ,,elitek", kasztok, oligarchák -teljesen mindegy minek nevezzük őket-, szempontjából ez a mostani egymásnak feszülő, sokszor irracionális indulat ugyanis egyáltalán nem elkúrt, hanem sokkal inkább megtervezett és kívánatos. Ezzel a teljesen idejétmúlt bal-jobb szembenállással el lehet fárasztani az embereket, el lehet fedtetni velük az igazi lényeget, miszerint a valódi konfliktusok és frontvonalak nem a két alapvetően azonos érdekeltségű, kollaboráns politikai garnitúra között húzódnak, hanem a népképviseletet mellőző, kiváltságait tökéletesen kihasználó fehérgalléros bűnözők, és a teljesen kifosztott társadalom között feszülnek.

Ebben az értelemben ,,csak" alulról, a vesztesek és áldozatok szemszögéből, a gyarmati sorsban, vagyis a csendben elvegetáló rabszolgák nézőpontjából elkúrt ez a mostani belháború. Amíg az egyik korrupt tábor -nevezzük őket az egyszerűség kedvéért kormánypártiaknak-, egyre arrogánsabban túlfeszíti a húrt és növeli a feszültséget, addig a másik álellenzéki oldal a ,,húzd meg, erezd meg" régi kádárista trükkjével -akár egy biztonsági szelep-, rendre levezeti az időről időre felhalmozódó társadalmi feszültségeket.

Azt is mondhatnánk -miután arcunkra fagyott a mosoly-, hogy most bizonyos vezető politikusok -a direkt marketing eszközeivel-, rajtunk gyakorolják az egykori udvari bolondként számon tartott Hoffi hálás szerepét. Ezt az olcsó, kifárasztásunkra kitalált trükköt persze egyre többen felismerik, ebben a félkarú rablóként viselkedő áldemokráciában, ezért alakult ki ez az irtózatos mértékű gyűlölet, ellenszenv és elfordulás ettől a gennyes közélettől.

Ezek a jelenlegi drámai helyzetünkről szóló szenvedélyes és sokszor cinikus publicisztikák, két polgárháborús évet ölelnek át. Volt-e valamiféle szerkezeti váz, valamiféle gondolati vezérlő elv, amelyek mentén az írások tartalmilag építkeznek? Honnan és hová vezet ez a kötet?

Molnár Tamás: A könyv igazából hat tematikailag elkülönülő, ám mégis összefüggő témakörre épül fel. Kezdődik a nagyon elkúrt 2006-os választásokról szóló fejezettel, amelyben a választási küzdelmek szenvedő alanyaként bemutatom az ,,egy a tábor" elrontott stratégiáját és taktikáját, valamint az úgynevezett jobboldal és nemzeti oldal közötti ellentétek okait és mozgatórugóit. A második fejezet egyfajta analízise az elhazudott rendszerváltásnak és a jelenlegi pártpolitika totális csődjének, hiszen mindent a kezdeteknél, a kommunista diktatúrának legitimitást adó, önérdekű és haszonelvű ellenzéki kerekasztalnál kúrtak /kúrtunk/ el.

A harmadik fejezet a közös gyökerő, ám kétarcú egypártrendszer aljas anomáliáiról szól, ezen belül is külön hangsúlyt kapnak azok az írások, amelyek a Gyurcsány jelenséget előidéző Orbán jelenség legrejtettebb okait kutatják. Negyedik témakörben külön foglalkoztam az ultra-liberális terrorpárt mocskos és visszatetsző ügyeivel, tudatos nemzetromboló tevékenységével. Ezt követően, a kötetben önálló fejezetet szenteltem a Kossuth téri morális forradalom eseményeinek, ezen belül is az alkotmányt és az emberi jogokat durván megsértő brutális karhatalmi fellépések bemutatásának. Végezetül a halálos látleleten túl, fel kellett idéznem a bennem lévő ideát, álmaim országát, a negyedik köztársaságot, ahol rend, emberi jóság és méltóság, vagyis erkölcsi tisztaság uralkodik. Nem véletlen az Inconnu csoport által tervezett könyvborító sem.

Az első oldaltól, ahol fergeteges és dühöngő természeti vihar jeleként, az országház komor épületébe vakító villámként belehasít a polgárháború kénköves mennyköve, eljutunk a hátoldalig, ahol már a SZABADSÁG szót barikádként felszentelő tömeg áll az állampárti erőszak útjába. A kezdet és vég jól szemlélteti a harmadik köztársaság teljes morális megsemmisülését! Nem csodálom, hogy ezt a kötetet hivatalosan senki sem merte kiadni.

Miközben beszélgetünk, úgy tűnik, ismét fellángol a tavaly elkezdett tavaszi hadjárat, az emberekben erősödik a kormányzat iránti zéró tolerancia. A saját népétől rettegő hazug hatalom kordonnal veszi körül magát. Az utcákon megint dühöng a szadista rendőrállam, egyre fokozódik a fizikai erőszak, az erőtlen és gyáva álellenzék pótcselekvésekbe menekül. Mit gondol, mi jön most a ,,hideg", vagy nevezzük inkább elkúrt polgárháborút követően?

Molnár Tamás: Az mindenki számára egyre nyilvánvalóbb, hogy itt ,,balhé" lesz. Ha ez a politikának csúfolt nemzetellenes arcátlanság tovább folytatódik, akkor sajnos nem ússzuk meg vér, veríték és könnyek nélkül. Elég csak sorolnom: folyamatos hazudozások, lopások, kordon, verés, oszlatás, Molotov-koktél, fehér/vörös/barna porokat tartalmazó fenyegető levelek, politikai foglyok, pártérdekek mentén irányított karhatalmi erőszak, pártok által vezérelt egymást lejárató hadjáratok. Átláthatatlan és gátlástalan titkosszolgálatok, igazságtalan koncepciós perek, ,,megélhetési" bűnözők, megvett bírók, csaló ügyészek. Rendetlenség és káosz mindenhol, minden szegletben, miközben szétrohad az ország, mint az egykori dicső honfoglalást ábrázoló szegény Feszty-körkép. Mani-feszty, ez jellemzi most leginkább Magyarországot! Budapesten elviselhetetlen, szinte már fojtogató a levegőszennyezettség és a bűnözés. Szerte a magyar vidéken döbbenetes mértékű a csecsemőhalandóság, a daganatos elhalálozás, az AIDS és a kábítószerek terjedése.

A fogyasztási őrületen és bulváron felnőtt fiatalságot az elmúlt néhány évtized teljesen taccsra tette! A munkanélküliség és eladósodás a felnőtt lakosságot fojtogatja. A szinte abszurditásig felfokozott társadalmi kilátástalanság, igazságtalanság és nyomor példátlan szerte Európában. Nyilvánvaló, hogy ezek hatására tovább erősödik majd a nemzeti ellenállás. Eközben Trianon -vagy inkább a kiegyezés óta-, minden konfliktusunk egy permanens keresztény - zsidó összecsapásban testesül meg.

Amíg ezen nem tudunk túllépni, addig kárhozatra vagyunk ítélve. Amíg az értelmiség is kilóra megvehető, addig nem lesz szellemi kilábalás. Marad az elkeseredett agresszió és erőszak, a begettósodott, ellenségkereső létforma, amely senkinek sem jó. A kontinens palesztinjaiként örökre leszakadunk, ha nem kapaszkodunk bele nagyszerű nemzeti és szakrális hagyományainkba. Ha már nem lehet senkivel kiegyezni, akkor sajnos végig kell járni a Golgotát, ezt a kegyetlen és kíméletlen önvédő háborút. Közös nagy társadalmi katarzisokra, közösségépítésekre és bátor példaképekre van szükségünk, különben egy elfelejtett rezervátum megtűrt lakóiként hamarosan kihalunk!

Végezetül mondjon néhány szót további terveiről, hiszen néhol már sejtetni engedte, hogy ez a mostani az utolsó politikai publicisztikai kötete. Hogyan tovább, mihez kezd egy rendszeren kívül álló örök lázadó, mihez kezd egy idealista, ám radikális szellemiségű magyar álmodozó?

Molnár Tamás: Idén májusban harminc éves lesz a legendás antikommunista, ,,ellenséges ellenzéki" Inconnu művészcsoport. Jó lenne ezt a szép kerek évfordulót egy rendhagyó képzőművészeti kiállítással, esetleg egy munkásságunkat bemutató művészeti mappával megünnepelni. Teljes elhallgattatás mellett és szponzorok nélkül ez azonban ugyancsak nehéz lesz. Visszatérve az íráshoz: valóban egyre inkább távolodom a napi politikai csatáktól, hiszen 1970-es évek óta szinte mindent megírtam és átéltem ebben a kegyetlen, embert próbáló műfajban. Jó lenne már váltani a sok értelmetlen küzdelem után és valami értékes, szépirodalmi ranggal mérhető művet alkotni. A gengszterváltást követően rá kellett ébrednünk, hogy nincs elfekvő, elrejtett értékes kézirat a fiókok legmélyén.

Nincs semmi, ami örök emléket állítana ennek a borzalmas közelmúltnak. A magyar írótársadalom szégyeneként nem lett feltárva a kommunista múlt, nem születtek a diktatúrát leleplező, korszakalkotó regények. Én mind a mai napig tartozom családomnak, barátaimnak és nem utolsós sorban saját magamnak egy drámai kordokumentummal. Attól a pillanattól kezdve, hogy nagyapáim hazatántorogtak az orosz frontról, és egy éjszaka alatt kisemmizték őket, három generáció pusztult bele a kommunizmussal vívott ádáz küzdelembe. Most azt gondolom, hogy túl rövid az élet ahhoz, hogy azt magányos szamurájként végigharcoljuk. A nagy csaták szüneteiben, a jövő generációi számára vetni és aratni is kellene. Persze, ha sikeres lesz ez a mostani könyvem, ha lesz némi társadalmi elfogadottsága és támogatottsága, akkor megyek tovább a számomra kijelölt úton. El kell fogadnom a sors kihívásként azt, hogy ennek az átmeneti generációnak tragikus küldetése van: Be kell fejeznie végre, ezt az elhazudott és elrontott rendszerváltást!

[Forrás: http://www.udk.hu/index.php?subaction=showfull&id=1203182414&archive=& ;start_from=&ucat=1,38,42&]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: palesztinjaiként, kordokumentummal, pótcselekvésekbe, kifárasztásunkra, gengszterváltást, tevékenységével, szembenállással, áldemokráciában, hazatántorogtak, megsemmisülését, hagyományainkba, munkanélküliség, elviselhetetlen, igazságtalanság, rendszerváltást, kilátástalanság, egypártrendszer, népképviseletet, támogatottsága, munkásságunkat, magyarországot, publicisztikai, elfogadottsága, publicisztikák, végigharcoljuk, elhallgattatás, választásokról, miniszterelnök, kerekasztalnál, ellenségkereső, antikommunista, képzőművészeti, összecsapásban, feszültségeket, kommunizmussal, helyzetünkről, örök ellenzéki, zseniális szociológusra, végzetes megosztottságában, valóságosan elkúrt, sokak által, áthallásos ráutalást, mostani egymásnak, teljesen idejétmúlt, igazi lényeget, valódi konfliktusok, népképviseletet mellőző, teljesen kifosztott, értelemben „, gyarmati sorsban, csendben elvegetáló, mostani belháború, Interjú Molnár Tamással, KÖNNYEL ÉS VÉRREL ÁTÍRT TÖRTÉNELEM, Krassó Györgyre, Zsille Zoltánra, Molnár Tamás, Eközben Trianon,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Naplemente  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Mindenünk, amink van, amit sze...  William Shakespeare idézet  Bizonyos kulturális szint nélk...  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alakot vált...  Amit átélünk,  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Volt egy...  A föld szépségéért  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  A végzet az  William Shakespeare idézet  Szent György nap  Pillangó  Facebookon kaptam Krisztinától  Muratáj  Ébredj  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Jó éjszakát  Gárdonyi Géza - Április végén  Föld napja április 22  Szent György napi hiedelmek, s...  Miért nem menti meg Jézus...  Szent György napi hiedelmek, s...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért nem menti meg Jézus...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam Krisztinától  Naplemente  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  képre írva  Április 22. a Föld napja,  Az embernek a társa: hiányzik.  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Viharban csak az a fa marad ál...  A Mester kezének érintése  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
örök ellenzéki, zseniális szociológusra, végzetes megosztottságában, valóságosan elkúrt, sokak által, áthallásos ráutalást, mostani egymásnak, teljesen idejétmúlt, igazi lényeget, valódi konfliktusok, népképviseletet mellőző, teljesen kifosztott, értelemben &#8222, gyarmati sorsban, csendben elvegetáló, mostani belháború, egyik korrupt, egyszerűség kedvéért, másik álellenzéki, biztonsági szelep-, időről időre, egykori udvari, félkarú rablóként, irtózatos mértékű, gennyes közélettől, jelenlegi drámai, írások tartalmilag, könyv igazából, nagyon elkúrt, választási küzdelmek, úgynevezett jobboldal, második fejezet, elhazudott rendszerváltásnak, jelenlegi pártpolitika, kommunista diktatúrának, harmadik fejezet, közös gyökerő, ultra-liberális terrorpárt, kötetben önálló, emberi jogokat, halálos látleleten, bennem lévő, negyedik köztársaságot, első oldaltól, országház komor, polgárháború kénköves, állampárti erőszak, harmadik köztársaság, kötetet hivatalosan, tavaly elkezdett, emberekben erősödik, kormányzat iránti, saját népétől, utcákon megint, szadista rendőrállam, fizikai erőszak, mindenki számára, politikának csúfolt, egykori dicső, magyar vidéken, daganatos elhalálozás, kábítószerek terjedése, fogyasztási őrületen, elmúlt néhány, felnőtt lakosságot, szinte abszurditásig, nemzeti ellenállás, kiegyezés óta-, permanens keresztény, elkeseredett agresszió, kontinens palesztinjaiként, elfelejtett rezervátum, utolsó politikai, rendszeren kívül, legendás antikommunista, szép kerek, rendhagyó képzőművészeti, munkásságunkat bemutató, napi politikai, gengszterváltást követően, fiókok legmélyén, borzalmas közelmúltnak, magyar írótársadalom, kommunista múlt, diktatúrát leleplező, drámai kordokumentummal, pillanattól kezdve, orosz frontról, éjszaka alatt, kommunizmussal vívott, élet ahhoz, nagy csaták, jövő generációi, mostani könyvem, számomra kijelölt, sors kihívásként, átmeneti generációnak, palesztinjaiként, kordokumentummal, pótcselekvésekbe, kifárasztásunkra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.